Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Ο ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ ΙΣΩΣ Η ΠΛΕΟΝ "ΑΚΡΙΒΗ" ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

Οι οικονομικές συνέπειες απ’ τον σεισμό και το καταστροφικό τσουνάμι στην Ιαπωνία δεν έχουν ακόμη καταγραφεί πλήρως, αλλά ορισμένοι αναλυτές δηλώνουν ότι θα αποδειχτεί η πλέον ακριβή καταστροφή στην ιστορία. Εκατοντάδες εργοστάσια κατά μήκος της Ιαπωνίας, συμπεριλαμβανομένων και μονάδων των μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών Τογιότα και Νίσσαν, είναι κλειστά λόγω ζημιών ή διακοπών ρεύματος. Επίσης χιλιάδες σπίτια έχουν καταστραφεί, ενώ 2 εκατομμύρια άλλα, έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και νερό.
Αμερικανική εταιρεία συμβούλων ανακοίνωσε την Κυριακή ότι οι καταστροφές από το σεισμό και μόνο υπολογίζονται στα 15 με 35 δισεκατομμύρια δολάρια. Επίσης υπολογίζεται ότι το συνολικό οικονομικό κόστος του καταστροφικού σεισμού υπολογίζεται σε 100 δισεκατομμύρια δολάρια. Στο κόστος αυτό δεν περιλαμβάνεται ο καθαρισμός και η μακροχρόνια παρακολούθηση των πυρηνικών εργοστασίων για διαρροές. Η Τράπεζα της Ιαπωνίας δήλωσε ότι σήμερα θα διοχετεύσει 86 δισεκατομμύρια δολάρια στο χρηματοπιστωτικό σύστημα για να βοηθήσει στη σταθεροποίηση της οικονομίας. ...................
Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Ρόναλντ Ρέιγκαν έφτασε στις ακτές της Ιαπωνίας την Κυριακή, προπορευόμενο και άλλων αμερικανικών πλοίων που κατευθύνονται στην περιοχή. Διασωστικές ομάδες και ανθρωπιστική βοήθεια στέλνονται στην Ιαπωνία για να την βοηθήσουν να αντιμετωπίσει τις συνέπειες από τον σεισμό και το τσουνάμι και να αποτρέψουν μια πυρηνική κρίση. Οι Ιάπωνες μηχανικοί χρησιμοποιούν θαλασσινό νερό για να ψύξουν τους πυρηνικούς αντιδραστήρες που έχουν υποστεί ζημιές μια προσπάθεια που ορισμένοι επιστήμονες χαρακτηρίζουν απεγνωσμένη. Η Ιαπωνία έχει κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε αρκετά από τα 55 πυρηνικά εργοστάσια της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου