Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Θρίλερ στο ΝΑΤΟ για τη Λιβύη.Σε στάση αναμονής η Αθήνα για τη συμμετοχή της.

undefined
Θρίλερ στις Βρυξέλλες με τη Συνεδρίαση των Μονίμων Αντιπροσώπων στο ΝΑΤΟ.Από τις 16.00 ώρα Ελλάδας συνεδριάζουν οι μόνιμοι αντιπρόσωποι των χωρών μελών για να εγκρίνουν το σχέδιο δράσης που εκπόνησαν οι στρατιωτικοί με επικεφαλής τον ανώτατο διοικητή Ευρώπης ναύαρχο Τζέϊμς Σταυρίδη,αλλά συμφωνία δεν μπορεί να υπάρξει.

Γερμανία και Τουρκία φαίνεται ότι αποτελούν εμπόδιο αλλά σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες και η Γαλλία η οποία θέλει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην επιχείρηση εναντίον του Καντάφι,δεν "καίγεται". Η Τουρκία έχει αναλάβει να παίξει το ρόλο του προστάτη των αμάχων στη Λιβύη και να υπενθυμίσει το ρόλο του ηγέτη που θέλει να παίξει στον αραβικό κόσμο

Η Ελλάδα περιμένει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την απόφαση. Από αυτή θα κριθεί η στάση που θα κρατήσει στην κρίση της Λιβύης. Είναι ενδεικτικό ότι το ΥΕΘΑ σε ανακοίνωσή του για τις δυνάμεις που θα διατεθούν,δεν αναφέρει λέξη για τα τέσσερα F-16 που αρχικά είχαν ανακοινωθεί.

Η Ελλάδα πάντως θα εξακολουθήσει εξυπηρετεί όποια χώρα συμμετάσχει στις επιχειρήσεις εναντίον του Καντάφι.

Σούδα,Ανδραβίδα,Άκτιο θα είναι σε πρώτη φάση οι βάσεις από τις οποίες μαχητικά αεροσκάφη θα απογειώνονται για αποστολές στη Λιβύη।

πηγη:www.onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου