Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος...

Στις 13 Ιανουαρίου, ο άσημος και ταπεινός Δευκαλίων, δημοσίευσε το άρθρο με τίτλο «Σε λίγο … ούτε τα παιδιά σας δεν θα σας λένε καλημέρα», όπου μεταξύ άλλων ανέφερε:
«Στις 3 Ιανουαρίου, ο Υφυπουργός Γιώργος Κουτρουμάνης δήλωσε στο capital.gr ότι «το σύστημα (ασφαλιστικό) αντέχει ανεργία 14%.
Στις 13 Ιανουαρίου, η Ελληνική Στατιστική αρχή ανακοίνωσε την ανεργία του Οκτωβρίου 2010. Η Ελληνική Στατιστική Αρχή συγκεκριμένα ανακοίνωσε ότι η ανεργία τον μήνα Οκτώβριο ανήλθε στο 13,5 %.
Δηλαδή, απομένει ακόμα μία μικρή, περίπου 0,5% αύξηση της ανεργίας, ώστε να καταρρεύσει το ασφαλιστικό σύστημα. Δηλαδή και στον τομέα του δανεισμού και στον τομέα του δίπτυχου ανεργία-ασφαλιστικό σύστημα, η φίλο-μνημονιακή πολιτική έχει φθάσει στα όρια της αποτυχίας»
Με βάση τις τότε επίσημες ανακοινώσεις για την ανεργία και την δραματική επισήμανση του Υφυπουργού, ο Δευκαλίων είχε επιχειρηματολογήσει σε εκείνο το άρθρο για την αποτυχία του περιβόητου μνημονίου στο δίπτυχο ανεργία-ασφαλιστικό σύστημα.
Ανακοινώθηκε σήμερα από την Ελληνική Στατιστική Αρχή η επίσημη ανεργία του Δεκεμβρίου 2010. Όπως αναφέρεται, στην επίσημη τονίζουμε ανακοίνωση, η ανεργία τον Νοέμβριο 2010 ήταν 13,9% και ανήλθε τον...
Δεκέμβριο 2010 στο 14,8%.
Προσέξτε τώρα… Η ανεργία τον Οκτώβριο είναι 13,5%, τον Νοέμβριο φτάνει 13,9% και τον Δεκέμβριο εκτινάσσεται στο 14,8%. Δηλαδή η ανεργία αυξάνεται με άλματα το τελευταίο τρίμηνο και τον Δεκέμβριο ξεπέρασε και το όριο αντοχής του συστήματος, που είναι κατά τον υφυπουργό κ. Κουτρουμάνη το 14%.
Αυτά τα λένε τα επίσημα στοιχεία και ο υφυπουργός κ. Γιώργος Κουτρουμάνης, μέλος της υπό τον Γιώργο Παπανδρέου ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ.
Εμείς δεν έχουμε να προσθέσουμε τίποτε παραπάνω.
Όποιος θέλει και μπορεί ας βγει να υπερασπιστεί την πιστή τήρηση του μνημονίου και αυτούς τους κυβερνητικούς νέο-ΠΑΣΟΚους, που το διάβασαν και το υπόγραψαν, αλλά και τα μέλη της φίλο-μνημονιακής κοινοβουλευτικής συμμαχίας που το υπερψήφισαν στην Βουλή. Εμείς τα είχαμε πει και γράψει και γι’ αυτές τις πράξεις μας έχουμε υποστεί από το καθεστώς και τις ανάλογες συνέπειες, αλλά δεν το μετανιώνουμε. Εμείς αισθανόμαστε δικαιωμένοι.
Αυτοί που έθεσαν τους στόχους για τα αυξημένα έσοδα χωρίς να υπολογίζουν την αύξηση της ανεργίας και την συνεπακόλουθη μείωση της αγοραστικής δύναμης των λαϊκών και μεσαίων στρωμάτων, πως αισθάνονται σήμερα που βλέπουν τους στόχους που οι ίδιοι έθεσαν να αποδεικνύονται φευγαλέα όνειρα.
Το έχουμε πει και θα το ξαναπούμε.
Το περιβόητο μνημόνιο έχει αποτύχει σε όλους τους στόχους που οι ίδιοι σε απόλυτη συμφωνία με την φοβερή και τρομερή Τρόικα έχουν θέσει. Και ο πληθωρισμός και η ύφεση και η ανεργία και το Χρέος θα βρίσκονται πάντα εκτός στόχων. Με αποτέλεσμα η περιβόητη μείωση του Ελλείμματος να καθίσταται προβληματική και να απαιτεί νέα μέτρα που θα πλήττουν ακόμα περισσότερα τα πολιτικά αδύναμα μεσαία και λαϊκά κοινωνικά στρώματα.
Θα παρακολουθήσουμε αυτές τις ημέρες την κορύφωση της παράσταση με τίτλο «Γεμίστε με φόβο τις ψυχές των Ελλήνων». Θα βλέπουμε τον Γιώργο Παπανδρέου και την υπό αυτόν ηγετική ομάδα να φέρεται προβληματισμένη και στενοχωρημένη. Χαμόγελα παρηγοριάς, δακρυσμένα μάτια, κούφια λόγια και παντού φόβος και μόνο φόβος, για την επερχόμενη καταστροφή. Θα φτάσουν επιτέλους οι περιβόητες συνεδριάσεις της ΕΕ όπου θα τους πετάξουν ένα μικρό κόκαλο με την ονομασία επιμήκυνση και πιθανόν μείωση επιτοκίου για το μνημονιακό δάνειο των 110 δις ευρώ. Κανείς δεν θα αναφέρει ότι το επιτόκιο του μνημονιακού δανείου των 110 δις ευρώ έχει ήδη αυξηθεί, αφού βάσει της μνημονιακής σύμβασης υπολογίζεται από τον πληθωρισμό που ήδη αυξάνεται.
Και μετά θα απολαύσουμε ένα ακόμα διάγγελμα (μπορεί εκεί να βάλουν τον δυστυχή Πεταλωτή να μας τα πει) που θα μας ανακοινώνει τα νέα μέτρα.
Η επιχειρηματολογία; «Γλυτώσαμε την καταστροφή, η Ευρώπη έκανε το καθήκον της, καιρός να κάνουμε και εμείς το δικό μας»!
Δεν γνωρίζουν φαίνεται την απάντηση που έδωσε ο Μένιππος στον Χάρο, όταν αυτός του ζητά να πληρώσει τον οβολό του για το πέρασμα από τον Αχέροντα ποταμό… Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος!

πηγη:http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου