Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΕΞΕΘΡΕΨΕ ΤΗΝ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ

undefined
Το πάρτι των κομματικών προσλήψεων τελείωσε, επανέλαβε χθες ο Πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος σε ημερίδα που οργάνωσε ο Σύνδεσμος με θέμα την άρση των εμποδίων στην επιχειρηματικότητα. «Το κράτος δεν έχει πλέον λεφτά για πελατειακές προσλήψεις χωρίς τέλος, επιδοτήσεις χωρίς αντίκρισμα, επιχορηγήσεις χωρίς έλεγχο», είπε. «Αυτό το πάρτι τελείωσε και τώρα ήλθε η ώρα του λογαριασμού. Η κρατικοδίαιτη οικονομία εξάντλησε τα όριά της και έφερε τον τόπο στα όρια της πτώχευσης».

Επισήμανε την ανάγκη να μας ενώνει και όχι να μας διχάζει ο κίνδυνος της χρεοκοπίας και η δραματική υποβάθμιση του βιοτικού μας επιπέδου και ζήτησε να απαλλαγεί η δημόσια διοίκηση από τις δεσμεύσεις που της επιβάλλει το κομματικό κράτος και να δείξει το επαγγελματικό και δημιουργικό της πρόσωπο, συμβάλλοντας στην μετεξέλιξη του επιχειρηματικού περιβάλλοντος με στόχο μια ανταγωνιστική Ελλάδα.

Στην ίδια ημερίδα, ο γ.γ. του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γ. Κανελλόπουλος είπε πως πληρώνουμε τώρα και θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε και στο μέλλον τα λάθη της προηγούμενης 25ετίας, καταθέτοντας μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα (όλα δημιουργήματα του τρόπου που πολιτεύτηκε το πολιτικό μας σύστημα):

Στην Κρήτη η παραγωγή σταφυλιού έχει μειωθεί κατά 75% από την δεκαετία του 1970 μέχρι σήμερα, κατά 70% η παραγωγή αμυγδάλων και κατά 50% η παραγωγή των πράσινων φασολιών!

Ο κόσμος μαστίζεται από την επισιτιστική κρίση και στην Ελλάδα η πρακτική της επιδοτούμενης γεωργίας οδήγησε σε μείωσης της παραγωγής όλων των προϊόντων σε όλη τη χώρα.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΣΕΒ ανήγγειλε την δημιουργία Παρατηρητηρίου Διοικητικών Εμποδίων στην επιχειρηματικότητα, ενώ παρουσιάστηκε και μία πολύ ενδιαφέρουσα (και ενδεικτική της κατάστασης) μελέτη, όπου καταγράφονται περισσότερες από 300 «επαφές» των επιχειρήσεων με τους κρατικούς μηχανισμούς στα στάδια έναρξης, λειτουργίας, ανάπτυξης, μεταβολής και παύσης μιας επιχείρησης।

πηγη:www.elzoni.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου