Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Μισθοφόροι εν δράσει στη Λιβύη - "Βράζει" η περιοχή από την Αλγερία μέχρι το Αφγανιστάν

ImageΗ κατάσταση στη Λιβύη δείχνει να είναι εκτός ελέγxου αφού σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Al Arabiya ο γιος του Μουαμάρ Καντάφι στρατολόγησε εκατοντάδες μισθοφόρους από την υποσαχάρια Αφρική για να καταστείλουν το κίνημα των πολιτών.
Αυτόπτες μάρτυρες από τη Βεγγάζη αναφέρουν ότι οι διαδηλωτές έπιασαν μερικούς Αφρικανούς μισθοφόρους, που μιλούσαν γαλλικά και που ομολόγησαν ότι τους διέταξε ο γιος του Mουαμάρ Καντάφι, Χάμις, να πυροβολούν εν ψυχρώ κατά διαδηλωτών.

Παράλληλα, υπάρχουν μαρτυρίες ότι τέσσερα αεροπλάνα που προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο Μπενίνα κοντά στη Βενγκάζη μετέφεραν Αφρικανούς μισθοφόρους. Ανάλογες μαρτυρίες υπάρχουν και για το αεροδρόμιο Μιτίγκα κοντά στην Τρίπολη.

Χθες τα νοσοκομεία της Λιβύης είχαν γεμίσει από δεκάδες τραυματίες την ώρα που αριθμός των νεκρών από τις συγκρούσεις έφτανε τους 100। Η Βεγγάζη λούστηκε στο αίμα όταν ελεύθεροι σκοπευτές των δυνάμεων ασφαλείας άνοιξαν πυρ σε κηδεία σκοτώνοντας τουλάχιστον 15 αμάχους. Τα αθώα θύματα πενθούσαν τους δεκάδες διαδηλωτές που είχαν σκοτωθεί στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις των προηγούμενων ημερών. Σύμφωνα με γιατρό που εργάζεται στο νοσοκομείο Al Jalah δεκάδες άνθρωποι ηλικίας 13-35 ετών πηγαίνουν τραυματισμένοι και όλοι δηλώνουν έτοιμοι να πεθάνουν αρκεί να φύγει από την εξουσία ο Καντάφι.
Μπαχρέιν

Στο Μπαχρέιν μετά από τρεις μέρες αιματηρών συγκρούσεων και η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε τον διάλογο με τα κόμματα της αντιπολίτευσης που ζητούν μεταρρυθμίσεις। Βέβαια οι διαδηλωτές που τηρούν στάση αναμονής παραμένουν στην πλατεία του Μαργαριταριού παρόλο που ο στρατός είχε αποχωρήσει. Περισσότεροι από 80 άνθρωποι μετέβησαν σε νοσοκομείο της πόλης με αναπνευστικά προβλήματα από τα δακρυγόνα που είχε ρίξει η αστυνομία.
Υεμένη

Εκτός ελέγχου η κατάσταση και στην Υεμένη όπου χθες ένας φοιτητής έχασε την ζωή του και πέντε άλλοι τραυματίστηκαν κατά την διάρκεια συγκρούσεων γύρω από το Πανεπιστήμιο της Σαναά. Περισσότεροι από 1000 διαδηλωτές φώναζαν αντικαθεστωτικά συνθήματα και ζητούσαν επιτακτικά από τον πρόεδρο της χώρας President Ali Abdullah Saleh να παραιτηθεί και να εγκαταλείψει τη χώρα

Αλγερία

Μετά την ένταση της 12ης Φεβρουαρίου άναψαν και πάλι τα αίματα μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας χθες στο κεντρικό Αλγέρι। Οι διαδηλωτές ζήτησαν για άλλη μια φορά "αλλαγή του πολιτικού συστήματος" και κατάφεραν για λίγο να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό πριν βρεθούν λίγο αργότερα αποκλεισμένοι από την αστυνομία.
Αφγανιστάν

Την ώρα που αραβικός κόσμος θυμίζει καζάνι που βράζει οι Ταλιμπάν σκορπούσαν το θάνατο στην Καμπούλ.Δεκαοχτώ άνθρωποι έχασαν χθες τη ζωή τους και περισσότεροι από 70 τραυματίστηκαν από επίθεση Ταλιμπάν, σε μια τράπεζα της Τζαλαλαμπάντ στο ανατολικό Αφγανιστάν.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου