Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Κόψτε πια το δούλεμα, προσυμφωνημένο στο μνημόνιο το ξεπούλημα των 50 δισ.

Παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες το θέατρο του παραλόγου που παίζεται (από όλους) σε σχέση ή σε συνεργασία με την τρόικα. Βγαίνει (δήθεν) ο κυρ Πολ Τόμσεν σε μια ομιλία του, αποσπάσματα της οποίας είδαμε και στα κανάλια και είπε πολλά και διάφορα. Αυτά τα όποια είχαν τη μεγαλύτερη δημοσιότητα είναι το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας (για πωλήσεις 50 δισ. μας είπε -τάχα μου τάχα μου- ο Πολ Τόμσεν) και οι παραινέσεις του προς τους απεργούντες να σταματήσουν τις απεργίες. Και μετά ακούσαμε, ή είδαμε πολλοί στο ίντερνετ, τις...έξαλλες (μούφα όπως θα αποδειχθεί στη συνέχεια) αντιδράσεις από τους Τρέμη, Πρετεντέρη και Τσίμα στο δελτίο αποβλάκωσις του MEGA.

Αργότερα, ο κυρ Πεταλωτής έβγαλε ανακοίνωση όπου τα έριχνε στην τρόικα με δήθεν αυστηρό ύφος και δηλώσεις του στυλ ότι "εντολές παίρνουμε μονό από τον ελληνικό λαό".

Σήμερα είχαμε και δηλώσεις "οργισμένες" από διαφόρους, εγώ άκουσα τον "πολλά βαρύ και όχι" Καρχιμάκη και τον Βενιζέλο. Όλοι αυτοί μέσα στο παιχνίδι της εσκεμμένης παραποίησης της πραγματικότητας.
Και γιατί το λέω αυτό;
Είδατε πουθενά αυτή τη μουσίτσα τον Παπακωνσταντίνου;
Εξαφανισμένος από παντού, ούτε μαζί με την τρόικα βγήκε όπως άλλες φορές ούτε έκανε τίποτα δηλώσεις παρά μόνο κάτι για απειλές παραίτησης διάβασα.
Τι έκανε ο "κύριος" αυτός τούτες τις μέρες;
Γιατί έχει να εμφανιστεί τόσες μέρες;

Να υπενθυμίσω απλά ότι η "αξιότιμη" Βουλή μας, με τροπολογία (Ψαλιδίζουν τη δημοκρατία για να χωρέσει το ΔΝΤ) που ψηφίστηκε αμέσως μετά την υπογραφή του πρώτου μνημονίου έχει δεχθεί ότι:
"Παρέχεται στον Υπουργό Οικονομικών η εξουσιοδότηση να εκπροσωπεί το Ελληνικό Δημόσιο και να υπογράφει κάθε μνημόνιο συνεργασίας, συμφωνία ή σύμβαση δανεισμού, διμερή ή πολυμερή, με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τα κράτη – μέλη της ζώνης του ευρώ, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, προκειμένου να εφαρμοστεί το πρόγραμμα της προηγούμενης παραγράφου. Τα μνημόνια, οι συμφωνίες και οι συμβάσεις του προηγούμενου εδαφίου εισάγονται στη Βουλή για συζήτηση και ενημέρωση. Ισχύουν και εκτελούνται από της υπογραφής τους".



Ο Παπακωνσταντίνου λοιπόν, ενώ παιζόταν όλο αυτό το θέατρο που σας περιέγραψα παραπάνω, τι έκανε στα παρασκήνια για τα όποια κανένας δεν μας ενημέρωσε;
Πολύ απλά και κάτω από τα φώτα της δημοσιότητας, υπέγραφε την "Τρίτη επικαιροποίηση Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής".

Δηλαδή την επικαιροποίηση του Μνημονίου, όπου εκεί αναφέρονται πολλά από όσα έλεγε ο Πολ Τόμσεν στη συνέντευξη του που (ΔΗΘΕΝ) προκάλεσε σάλο και τόσες αντιδράσεις.

Παραθέτω μόνο δυο σημεία από το κείμενο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης, με ημερομηνία 11/2:
α) Πολιτική αποκρατικοποιήσεων, αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας και αναδιαρθρώσεων.
Ενίσχυση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας για την περίοδο 2012-2015.
Ολοκλήρωση της καταγραφής και της δημιουργίας ενός χαρτοφυλακίου συμμετοχών και εμπορικά αξιοποιήσιμων ακινήτων ύψους τουλάχιστον 50 δισ. ευρώ. Στόχος είναι η συνολική είσπραξη εσόδων τουλάχιστον 50 δισ. ευρώ την περίοδο 2011-2015 εκ των οποίων τα 15 δισ. έως το 2012.
και

β) Χρηματοπιστωτικό σύστημα
Το Ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα παραμένει σταθερό, ενώ προτεραιότητα είναι η ενίσχυση της ρευστότητας μέσα από νέα κανάλια χρηματοδότησης και η στήριξη πρωτοβουλιών για την αναδιάρθρωση του τραπεζικού συστήματος.
Το Ελληνικό Δημόσιο θα μπορεί να παράσχει 30 δις. επιπλέον εγγυήσεις για την άντληση ρευστότητας από τις τράπεζες μέσω τραπεζικών ομολόγων, ώστε να μπορούν να συνεισφέρουν στη χρηματοδότηση της οικονομίας.”

Ένα σχόλιο τελευταίο: Τι μάθαμε εμείς από όλα αυτά; Τι μας σερβίρουν τα κανάλια;
"Ότι ο κακός Τόμσεν μας κούνησε το δάχτυλο και ότι η κυβέρνηση αντέδρασε σθεναρά στις προκλήσεις της τρόικας".

Ενώ η αλήθεια, για πολλοστή φορά, είναι άλλη από αυτά που μας σερβίρουν.
Και είναι ότι όσα είπε ο Πολ Τόμσεν είναι συμφωνημένα με την κυβέρνηση.
Εντάξει κύριοι σοσιαληστές; Κόψτε πια το δούλεμα, γιατί σας έχουμε πάρει χαμπάρι καιρό τώρα.

Και μαζέψτε τα τσιράκια σας στα ΜΜΕ, γιατί αν νομίζουν ότι με τέτοιες ψεύτικες αντιδράσεις θα μετριάσουν την οργή του κόσμου εναντίον τους είναι πολύ μακριά νυχτωμένοι.

πηγη:apneagr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου