Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Κάνετε χαρακίρι

Διαρκώς από τον βυθό της πολιτικής ρεμούλας και ασυδοσίας βγαίνουν στην επιφάνεια περιπτώσεις και υποθέσεις που αθροιζόμενες όλες μαζί στοιχειοθετούν μαρτυρίες που πιστοποιούν τους λόγους που η χώρα έχει φορέσει το μαύρο της σάβανο και τριγύρω της έχουν σπεύσει οι τεθλιμμένοι της συγγενείς καθώς και οι άπληστοι τραγικοί κληρονόμοι που φοβούνται μη χάσουν την κληρονομιά.
Πρόσφατα ανακοινώθηκε ένα σκάνδαλο που αφορά σε βιομηχανία έκδοσης παράνομων συντάξεων και συμπληρωματικών παροχών που δίνονται σε στρατιές ηλικιωμένων από γειτονικές χώρες, κυρίως από Βουλγαρία και με ενάμιση χρόνο εργασίας θεμελιώνουν δικαίωμα λήψης σύνταξης ύψους 500 ευρώ. Στην υπόθεση εμπλέκονται «μαφιόζικα» κυκλώματα με συμμετοχή Ελλήνων και Βουλγάρων που προσκομίζουν στα Ταμεία πλαστά στοιχεία και μεσολαβούν στην απάτη.
Τα παραπάνω αποκαλύφθηκαν από ελέγχους ....
που έγιναν τα υπουργεία Οικονομικών, Εργασίας και Προστασίας του Πολίτη.
Άλλο σκάνδαλο πάλι που αποκαλύφθηκε πρόσφατα ήταν αυτό με το θέμα των υπερτιμολογήσεων απαλλοτριωμένων εκτάσεων για την κατασκευή σιδηροδρομικών γραμμών στην Κορινθία.
Το σίγουρο σε παρόμοιες περιπτώσεις είναι ότι κάποιοι χάνουν και κάποιοι κερδίζουν από όλες αυτές τις ρεμούλες.
Αυτοί που χάνουν σίγουρα είμαστε εμείς, όλοι εμείς που καλούμαστε να υποβαθμίσουμε το επίπεδο της ζωής μας, να αποδεχθούμε την υποβάθμιση της νοημοσύνης που μας επιβάλλουν με την αρλουμπολογία τους οι εκλεγμένοι μας πολιτικοί κυβερνήτες απαιτώντας να αποδεχτούμε τα όσα απαράδεκτα και πρωτάκουστα μας λένε και έχουν την απαίτηση να τους πιστέψουμε και να τα υιοθετήσουμε.
Είμαστε εμείς που τροφοδοτούμε με το υστέρημά μας τον κρατικό κορβανά με εμμέσους και αμέσους φόρους, για να βρούνε υλικό να διαγουμίσουν αυτοί που είναι ταγμένοι να κερδίζουν.
Αυτοί που είναι είτε πολιτικοί που εισπράττουν το ωφέλημά τους, είναι τα λαμόγια που επινοούν τις διάφορες «φάμπρικες» για κονόμα, διάφοροι κουστουμάτοι γραβατοφορεμένοι με δερμάτινο χαρτοφύλακα που μπαινοβγαίνουν στα διάφορα υπουργεία να ρυθμίσουν το δούναι και λαβείν, είναι μεγαλοσυνδικαλιστές που θα πρέπει να συναινέσουν στις δολοπλοκίες με το αζημίωτο και άλλοι «αρμόδιοι» κατά περίπτωση.
Η αποκάλυψη και το ξεμπρόστιασμα «βρώμικων» υποθέσεων δεν έχει κανένα νόημα αν δε συνοδεύεται με την αποκάλυψη των ταυτοτήτων όλων αυτών των απατεώνων, των πονηρών, των καταχραστών καθώς και των συνεργατών ή προστατών τους.
Επίσης δεν έχει κανένα νόημα αν δεν συνοδεύεται με την ανακοίνωση των μέτρων που ακολουθούν την όποια αποκάλυψη.
Ναι, διαπιστώθηκε η απάτη!! Και μετά;; Τι έγινε;;
Μπήκε κανένας φυλακή; Δημεύτηκε καμιά περιουσία; Πως αποκαταστάθηκε η ζημιά; Με την μείωση των μισθών και των συντάξεων;
Κύριοι αναξιόπιστοι πολιτικοί, ψεύτες και λαοπλάνοι, επί τέλους σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και κάνετε το σωστό.
Αν δεν μπορείτε, κάνετε χαρακίρι. Είναι ο ύστατος έντιμος τρόπος εξιλέωσης.



ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

--
Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου
όπως την θέλεις, τούτο προσπάθησε
τουλάχιστον όσο μπορείς:
μην την εξευτελίζεις

από αἰέν ἀριστεύειν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου