Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Το γερμανικό Spiegel μαθαίνει τι σημαίνει «ατιμωρησία» στην Ελλάδα

undefined

Το φάκελο «ατιμωρησία» ανοίγει ρεπορτάζ του γερμανικού περιοδικού Spiegel στο οποίο οι συντάκτες έκπληκτοι διαπιστώνουν: «Οι Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να αποτρέψει την εθνική χρεοκοπία. Αλλά δεν συνεργάζονται όλοι οι κρατικοί φορείς. Το σύστημα δικαιοσύνης της χώρας αρνείται να απαγγείλει κατηγορίες σε εκατοντάδες τρανταχτές υποθέσεις διαφθοράς».

Οι συντάκτες του Spiegel αναζήτησαν για το ρεπορτάζ τους τον Νίκο Κανελλόπουλο, έναν συνταξιούχο του υπουργείου Πολιτισμού που βρέθηκε να έχει στην κατοχή του 10 ακίνητα και 11 προσωπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς με καταθέσεις σχεδόν 9 εκατ. ευρώ.

«Η περίπτωση Κανελλόπουλου αφορά ένα φαινόμενο το οποίο είναι ευρέως γνωστό ως ‘ατιμωρησία’ και θα μπορούσε να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο της προσπάθειες για την αλλαγή που τόσο έχει ανάγκη η Ελλάδα». Η ατιμωρησία, μαζί με το «φακελάκι» και το «ρουσφέτι» αναμένεται να είναι η τρίτη έκφραση αυτής της ελληνικής κρίσης που θα μπει στο ευρωπαϊκό λεξιλόγιο της κακοδιαχείρισης, γράφει το Spiegel.

πηγη:isotimia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου