undefined
Βουλγαρία: Κινητικότητα για τον αγωγό «Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη», ενόψει της επίσκεψης Πούτιν

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Υδάτων της Βουλγαρίας ανέπεμψε στη διεθνή εταιρία «Transbalkan Pipeline» την περιβαλλοντική μελέτη για τον πετρελαιαγωγό «Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη», με τη σύσταση να επανεξετάσει το θέμα, να συμπληρώσει τα κενά και να την ξαναπαρουσιάσει στο υπουργείο εντός δύο μηνών.

Επισημαίνεται, ότι το βουλγαρικό υπουργείο κυκλοφόρησε την ανακοίνωση του μόλις τέσσερις μέρες πριν την επικείμενη μετάβαση στη Σόφια του πρωθυπουργού της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος θα συζητήσει με τον Βούλγαρο ομόλογό του Μπόικο Μπορίσοφ το ερχόμενο Σάββατο, 13 Νοεμβρίου, τα κοινά ενεργειακά σχέδια και άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες ο Βούλγαρος πρωθυπουργός.

Όπως μεταδίσει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το υπουργείο θέτει προθεσμία εξήντα ημερών στην τριμερή επιχείρηση να επανεξετάσει και να ξαναπαρουσιάσει τη Μελέτη για τις Επιπτώσεις στο Περιβάλλον του αγωγού, όπως και τη Μελέτη για τις Επιπτώσεις του έργου στις περιοχές της ΝΑ Βουλγαρίας, που εντάσσονται στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Natura 2000» και τις οποίες θα διανύσει ο μελλοντικός αγωγός, όπως προβλέπεται. Ενώ από την πλευρά του, το ΥΠΕΥ θα αναγγείλει την τελική «εκδίκαση» του εντός τριάντα ημερών.

πηγη:agelioforos.gr