Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

ΑΠΟΧΗ : Ο απόλυτος νικητής των εκλογών - Στο δήμο Αθηναίων και στον Πειραιά η αποχή εκτινάσσεται στο επίπεδο του 65%, ενώ στο δήμο Θεσσαλονίκης στο 55

Οριακές εκλογές, εκπλήξεις και ανατροπές που ξεχώρισαν στον β' γύρο των εκλογών - Ο πρωθυπουργός μίλησε για μια τριετία δουλειάς και σφράγισε οριστικά το θέμα των πρόωρων εκλογών.

Η πρωτοφανής αποχή, που ξεπέρασε το 50% σε επίπεδο Επικράτειας, η αλλαγή σκηνικού στους δύο μεγαλύτερους δήμους της χώρας, με τη νίκη του Γιώργου Καμίνη στην Αθήνα και την επικράτηση στο «νήμα» του Γιώργου Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη, καθώς και η ανατροπή στον Πειραιά, με τη νίκη του Βασίλη Μιχαλολιάκου, είναι τα χαρακτηριστικότερα σημεία του β’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών. Οκτώ περιφέρειες πήγαν σε υποψήφιους που στήριξε το ΠΑΣΟΚ, έναντι πέντε σε πρόσωπα που είχαν τη στήριξη της ΝΔ.

Η γενική εικόνα

Η αποχή ξεπέρασε και το ήδη υψηλό επίπεδο του πρώτου γύρου, οπότε έφτασε στο 40%, και έφτασε το 54% στην Επικράτεια. Σε επίπεδο δήμων και περιφερειών η εικόνα είναι ακόμη πιο αποθαρρυντική. Στο δήμο Αθηναίων και στον Πειραιά η αποχή εκτινάσσεται στο επίπεδο του 65%, ενώ στο δήμο Θεσσαλονίκης στο 55%. Στην περιφέρεια Αττικής, γενικότερα, η αποχή άγγιξε το 60%.

Εκτός της αποχής, τη δεύτερη Κυριακή των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών, αύξηση παρουσιάζουν και τα λευκά και τα άκυρα ψηφοδέλτια. Στις περιφερειακές εκλογές, τα άκυρα και λευκά ξεπέρασαν το 10%. Στην αναμέτρηση για την ανάδειξη δημάρχων τα άκυρα και λευκά ήταν πάνω από 7%.

πηγη:www.news21.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου