Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Στο 16,5% ανεργία και υποαπασχόληση στην Ελλάδα

Στο τρομακτικό ποσοστό του 16,5% υπολογίζεται και επισήμως πλέον, από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης δηλαδή, ότι έχει διαμορφωθεί η ανεργία σε συνδυασμό με την υποαπασχόληση στη χώρα μας. Πρόκειται για μια εφιαλτική εξέλιξη, τις διαστάσεις της οποίας κανείς δεν μπορεί να εκτιμήσει σε έναν χρόνο από τώρα, όταν θα «βγαίνει» το πολύ δύσκολο, από κάθε άποψη, 2011.

Σημαντική διευκρίνηση: Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, το ποσοστό που αναφέρθηκε παραπάνω, αφορούσε στο α΄ εξάμηνο του 2010.

Κατά συνέπεια, δεν αποκλείεται ήδη να έχει σκαρφαλώσει σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα, οπότε το 2011 κινδυνεύει άμεσα να ξεκινήσει από ακόμα υψηλότερη αφετηρία. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ακόμα και μέσα στους κόλπους της κυβέρνησης πληθαίνουν οι αρμόδιες «φωνές» που εκτιμούν ότι ο καθαρός δείκτης της ανεργίας για φέτος θα διαμορφωθεί υψηλότερα κι από το 12%, που στην αρχή της χρονιάς θεωρούνταν ως το αρνητικό σενάριο.

Και δεν είναι τυχαίο, επίσης, ότι από την ΤτΕ γίνεται κάθε είδους προτροπή προς την κυβέρνηση να δώσει στο συγκεκριμένο πρόβλημα προτεραιότητα, ως προς την αντιμετώπισή του. Ίσως επειδή είναι και το πιο επικίνδυνο να διαρρήξει τον κοινωνικό ιστό, κάτι που όλοι απεύχονται.

Πρόκειται για μια εφιαλτική εξέλιξη, τις διαστάσεις της οποίας κανείς δεν μπορεί να εκτιμήσει σε έναν χρόνο από τώρα, όταν θα «βγαίνει» το πολύ δύσκολο, από κάθε άποψη, 2011.

πηγη:voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου