Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

S&P: Η Ελλάδα δε θα χρεοκοπήσει

Διχογνωμία προκαλούν οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας στους διεθνείς παρατηρητές, με ορισμένους να προβλέπουν ότι η χρεοκοπία της χώρας είναι αναπόφευκτη και άλλους να εκτιμούν ότι η Ελλάδα θα γλιτώσει το χειρότερο. Έτσι σήμερα, την ώρα που ο επικεφαλής της μεγαλύτερης επιχείρησης επενδύσεων σε ομόλογα στον κόσμο, PIMCO , δήλωσε ότι η χώρα μας θα κηρύξει πτώχευση μέσα σε διάστημα τριών ετών, στην άλλη όχθη του Ατλαντικού ο επικεφαλής του οίκου αξιολόγησης S&P δήλωνε το ακριβώς αντίθετο.

"Δεν πιστεύω ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει", δήλωσε ο πρόεδρος του οίκου αξιολόγησης, Standard & Poor's, Ντίβεν Σάρμα.

"Το σχέδιο ήταν πάντα να υπάρξει μια συλλογική λύση" στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πρόσθεσε ο ίδιος, μιλώντας στο The Buttonwood Gathering στη Νέα Υόρκη.

Όσον αφορά στον κίνδυνο κατάρρευσης της ευρωζώνης, ο Σάρμα επεσήμανε ότι οι οικονομικοί ηγέτες της Ευρώπης εξακολουθούν να έχουν μια σειρά επιλογές στα χέρια τους ακόμη, προκειμένου να αποτρέψουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Αντίθετη άποψη σχετικά με την ελληνική οικονομία εξέφρασε ο Ελ Εριάν, διευθύνων σύμβουλος του PIMCO, που επεσήμανε ότι η χρεοκοπία είναι πιθανή.

πηγη:enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου