Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Λευκή περιστερά ο δικομματισμός!

Article Author: Δημήτρης Γιαννακόπουλος, διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης, ειδικός σε θέματα πολιτικής και διακυβέρνησης στην Ευρασία

Να σταματήσουν αμέσως οι εξεταστικές επιτροπές. Ο δικομματισμός είναι πεντακάθαρος σαν λευκή περιστερά!

Δεν είναι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ διεφθαρμένα κόμματα, ούτε ασφαλώς το πολιτικό προσωπικό τους. Επ’ αυτού υπάρχει διαβεβαίωση από τα πιο επίσημα χείλη της σύγχρονης διαπλοκής και διαφθοράς. Όπως δήλωσε ο βουλευτής Κ. Τζαβάρας, μέλος του κλιμακίου των βουλευτών μελών της Εξεταστικής, που επισκέφθηκαν στο Μόναχο τον πρώην πρόεδρο της «Siemens Ελλάς» για να τον «ανακρίνουν», ο κ. Χριστοφοράκος ισχυρίστηκε τώρα ότι «δεν είχε φιλία με κανέναν πολιτικό, δεν έχει δώσει δώρα ούτε είχε υποσχεθεί σε κανέναν πολιτικό, κόμματα, ούτε του ζητήθηκαν τέτοια δώρα σημαντικής αξίας».

Δεν έχει σημασία τι κατέθεσε στις γερμανικές δικαστικές αρχές, ξεχάστε ότι ακούσατε μέχρι τώρα από Γερμανούς, Ελβετούς, Αυστριακούς, Αμερικανούς και Έλληνες για την υπόθεση του σκανδάλου Siemens και θεωρείστε ότι όλα αυτά ήταν απλώς μια σπέκουλα των αγορών για να αποδυναμώσουν τον ευγενή δικομματισμό της Ελλάδας και να μας οδηγήσουν στο ΔΝΤ .. κι ακόμα παραπέρα! Φαντάζομαι ότι μετά από αυτήν την σαφή δήλωση του κ. Χριστοφοράκου, θα σπεύσει ο κ. Πάγκαλος να απολογηθεί στο κόμμα του και στην απέναντι πολυκατοικία, αναθεωρώντας την άποψή του για το ποιος έφαγε τα λεφτά των δανείων στην Ελλάδα. Τώρα θα μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι προφανές πως δεν τα φάγαμε όλοι μαζί, αλλά πως τα μάσησε ο ελληνικός λαός και ιδιαίτερα τα υστερόβουλα «λυσσασμένα» για αρπαχτές, ρουσφέτια και εξουσία, λαϊκά στρώματα. Άρα ο πολύπειρος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης (είναι ακόμα;) μπορεί να δηλώσει: «ναι, τα φάγατε όλοι μαζί, ρωτήστε και τον Χριστοφοράκο».

Μετά από αυτά οφείλω να ζητήσω συγνώμη δημοσίως τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και από την ΝΔ, που θεώρησα ότι μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου Siemens θα έπρεπε να αυτοδιαλυθούν, αντί να φτάσουμε σήμερα ο ένας να πετάει το γάντι στον άλλον για την ουσιαστική πτώχευση της χώρας, με την έννοια της αδυναμίας του κράτους να δανειστεί αμέσως από το χρηματοπιστωτικό σύστημα. Τα κόμματα της λεγόμενης νταβαδοκρατίας στην Ελλάδα είναι κατάλευκα, αδιάφθορα και θύματα ενός κακομαθημένου λαού που έλκει καταγωγή από κλέφτες και αρματολούς. Τι θα περίμενε, λοιπόν, κανείς περισσότερο από τους απογόνους των ελληνικών κοινοτήτων της οθωμανικής αυτοκρατορίας; Μα φυσικά τίποτα διαφορετικό από αυτό που αποτελεί κοινό τόπο στην παγκόσμια κοινή γνώμη, μετά μάλιστα την τελευταία δραματική συμβολή του Γιώργου Παπανδρέου. Οι Έλληνες έχουμε υποστεί μετάλλαξη σε κάποιο γονίδιο, το λεγόμενο γονίδιο εντιμότητας και διαφάνειας, πράγμα που συνέβαλε στην δημιουργία του DNA της διαφθοράς.

Παρά τις επανειλημμένες θεραπείες με την μορφή μεταρρυθμίσεων και μέτρων λιτότητας, το γονίδιο αυτό συνεχίζει να δημιουργεί παθολογικές καταστάσεις στην χώρα και να βασανίζει την παρούσα κυβέρνηση των καθαρών πολιτικών, η οποία έφτασε στο σημείο να αναγκαστεί να βγάλει το γάντι των εκλογών, καθώς ούτε η θεραπεία σοκ που επέλεξε δεν δείχνει να μπορεί να μας γιατρέψει.

Είναι πρόδηλο ότι ήρθε ο καιρός όλοι μας να κατανοήσουμε ότι είμαστε θύματα του λαϊκισμού του διαδικτύου και να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τον δικομματισμό, ή ότι άλλο τέλος πάντων προκύψει από τις επιμέρους διευθετήσεις, διαχωρισμούς κλπ στις δύο πολυκατοικίες της νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας. Είναι οι μόνοι σταθεροί πυλώνες που μπορούν να οδηγήσουν την χώρα μπροστά, όπως άλλωστε μας διαβεβαιώνουν καθημερινά τα Μέσα, που φροντίζουν για την αναπαραγωγή του πρώην καθεστώτος ευημερίας και νυν καθεστώτος φτωχοποίησης της χώρας.

Αφού απολογηθήκαμε δεόντως, ας κατανοήσουμε ότι ουδείς άλλος έχει στρατηγική εξόδου από την κρίση πέραν αυτών που την επέφεραν. Για να σκεφθείτε, μόνον ο υπερήλικας Μίκης Θεοδωράκης έσκυψε παρά τα αρθριτικά, να σηκώσει το γάντι που έκανε να πετάξει στην κοινωνία ο Γιώργος προχθές. Θα μου πεις, ίσως, ότι αν το πέταγε μπορεί να βρισκόντουσαν κι άλλοι να το σηκώσουν. Δεν θα συμφωνήσω όμως, διότι όταν πετάς ένα γάντι στην τηλεόραση, ποτέ δεν θα αφήσει κανείς τον καναπέ του για να το σηκώσει. Όσο για τους υπόλοιπους που δεν βρίσκονταν στον καναπέ, είναι αλήθεια ότι σηκώνουν τις δικές τους αμαρτίες που δεν τους επιτρέπουν, από το βάρος, να σκύψουν και να σηκώσουν τέτοιου είδους γάντι.

Τελικά τον κ. Παπανδρέου θα τον οδηγήσει στις εκλογές η απάθεια των τηλεθεατών/πολιτών και όχι η αντίδραση στην φτωχοποίησή τους και στον εξευτελισμό τους. Το ξέρει ο άνθρωπος γι’ αυτό βάζει όλο θανατερά διλήμματα και ανεμίζει γάντια. Η απάθεια είναι το φυσικό επακόλουθο της νταβαδοκρατίας στην Ελλάδα, αλλά και η έλλειψη σοβαρότητας και στρατηγικής από την πλευρά της αριστεράς. Φταίμε όλοι που ο δικομματισμός επέλεξε τον δρόμο του ΔΝΤ για να καθαρθεί και έφτασε σήμερα να μας .. δουλεύει δια του Χριστοφοράκου. Ασφαλώς δεν φταίμε όλοι στον ίδιο βαθμό. Κάποιοι φταίμε που δεν προσπαθήσαμε περισσότερο, αλλά οι περισσότεροι φταίνε διότι εγκλωβίζονται στον μικροκομματισμό τους, το μικροσυμφέρον τους, τον μικρόκοσμό τους, την μικροπολιτική τους και την μικρότητά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου