Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

125 απολύσεις σε ΕΒΓΑ και ΦΑΓΕ..

με το πρόσχημα της κρίσης το τελευταίο διάστημα,ενώ σημειώνουν κέρδη! Σε δύο ακόμα απολύσεις προχώρησε η εργοδοσία της ΕΒΓΑ την περασμένη Παρασκευή φθάνοντας τις 16 από τις αρχές του Οκτώβρη. Το μπαράζ απολύσεων στην «ΕΒΓΑ» και στη «ΦΑΓΕ» (ανήκουν στον ίδιο Ομιλο), όπου σε ένα χρόνο οι απολύσεις ξεπέρασαν τις 125, συνοδεύουν τη διαδικασία συγκέντρωσης και συγκεντροποίησης στο στρατηγικής σημασίας για τα λαϊκά συμφέροντα κλάδο των Τροφίμων.

Στόχος ενταγμένος στην προσπάθεια υπεράσπισης των κερδών των μονοπωλίων. Ο οποίος, είναι αντιστρόφως ανάλογος τόσο με το δικαίωμα σε σταθερή και με πλήρη δικαιώματα εργασία, όσο και με την εξασφάλιση φτηνών και ασφαλών τροφίμων για τη λαϊκή οικογένεια.

Σε χτεσινή παρέμβαση του Σωματείου της «ΕΒΓΑ» στον εκπρόσωπο της εργοδοσίας ο τελευταίος είπε ότι δεν μπορεί να δεσμευθεί ότι θα σταματήσουν οι απολύσεις ενώ άφησε να εννοηθεί ότι θα γίνουν και μειώσεις μισθών.

Ακόμα, ανέφερε πως ένας από τους στόχους της εργοδοσίας για τη διατήρηση των κερδών της είναι και η αντικατάσταση των εργαζομένων αορίστου χρόνου με προσωρινό προσωπικό. Δηλαδή, με εργαζόμενους που θα είναι ακόμα πιο φθηνοί και χωρίς δικαιώματα, έρμαια των εργοδοτικών ορέξεων.

πηγη ΠΡΕΖΑ TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου