Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Μήνυση κατά της Citigroup από την Τράπεζα της Νορβηγίας

Αποζημίωση ύψους 835 εκατ.δολαρίων ζητά με αγωγή που κατέθεσε εις βάρος της Citigroup Inc η Κεντρική Τράπεζα της Νορβηγίας υποστηρίζοντας ότι το ποσό αυτό αντιστοιχεί στις ζημιές που υπέστη από τις μετοχές και τα ομόλογα της αμερικανικής τράπεζας.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg χθες Παρασκευή,η αγωγή κατατέθηκε την 17η Σεπτεμβρίου σε περιφερειακό δικαστήριο του Μανχάταν.

Επίσης στην αγωγή αναφέρεται ότι η Citigroup δεν αποκάλυψε κρίσιμες πληροφορίες, οδηγώντας τη Norges Bank να αγοράσει μετοχές και ομόλογά σε υπερβολικά υψηλές τιμές μεταξύ του Ιανουαρίου του 2007 και του Ιανουαρίου του 2009.

Σημειώνεται ότι πλέον ο όμιλος Citigroup ανήκει κατά 18% στους φορολογούμενους των ΗΠΑ, καθώς η κυβέρνηση διέσωσε την τράπεζα στο πλαίσιο των προσπαθειών της να αποτρέψει μια ακόμα σοβαρότερη κρίση στην αμερικανική οικονομία.

Η Citigroup και άλλες χρηματοοικονομικές επιχειρήσεις έχουν κατηγορηθεί ότι προκάλεσαν την παγκόσμια ύφεση καθώς κερδοσκόπησαν χρησιμοποιώντας περίπλοκους μηχανισμούς χωρίς κυβερνητικούς ελέγχους.

πηγη:enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου