Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

BUFFETT: "Είμαστε ακόμη σε ύφεση"

Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να βρίσκονται σε ύφεση, δηλώνει ο Warren Buffett σε συνέντευξή του στο CNBC και αιτιολογεί την άποψη του βάσει της δικής του "κοινής λογικής". "Θεωρώ ότι παραμένουμε σε ύφεση μέχρι την στιγμή που το πραγματικό κατά κεφαλήν ΑΕΠ θα επιστρέψει στα σημεία που βρισκόταν πριν την κρίση", αναφέρει χαρακτηριστικά ο Buffett.

"Ο μέσος αμερικανός βρίσκεται σε δυσμενέστερη οικονομική θέση από εκείνη που βρισκόταν πριν την κρίση, με όρους πραγματικού εισοδήματος. Σε αυτό το πλαίσιο δεν έχουμε ξεπεράσει την ύφεση και θεωρώ ότι θα παραμείνουμε σε ύφεση για κάποιο διάστημα, αλλά τελικά θα καταφέρουμε να εξέλθουμε από αυτήν"

Ερωτηθείς να προσδιορίσει το διάστημα για το οποίο εκτιμά ότι θα παραταθεί η ύφεση ο Buffett αναφέρει ότι οι επιχειρήσεις φαίνεται να επιστρέφουν, αλλά στην πλειοψηφία τους πραγματοποιούν αυτήν την επιστροφή με βραδείς ρυθμούς.

"Θεωρώ ότι μερίδα των επιχειρήσεων, όπως είναι οι σιδηροδρομικές επιχειρήσεις, έχουν παρουσιάσει ανάκαμψη κατά 61%. Αντίθετα άλλες επιστρέφουν με πιο αργούς ρυθμούς".

πηγη:axiaplus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου