Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Μπάι-Πας στις... τράπεζες προτείνουν οι έμποροι

Επιτακτική θεωρεί ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Β. Κορκίδης, την ανάγκη οι τράπεζες να ξεκινήσουν την παροχή ρευστότητας προς τις επιχειρήσεις, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «πρέπει να κάνουμε μπάι-πας στις τράπεζες».

Όπως δήλωσε ο κ. Κορκίδης μετά τη συνάντηση που είχε στη Θεσσαλονίκη με τον πρόεδρο του ΣΕΒΕ, Δ. Λακασά, «η αγορά λειτουργεί φέτος με το 1/10 της ρευστότητας που είχε πέρσι. Πρέπει να κάνουμε μπάι-πας στις τράπεζες,αφού δεν είναι συνεργάσιμες».
Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κατονομάζοντας τα τρία καίρια προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η ελληνική οικονομία, «έδειξε» την υποκατανάλωση λόγω ανασφάλειας των καταναλωτών, την φορολογική ακρίβεια και την υποχρηματοδότηση από τις τράπεζες.

Παράλληλα, δήλωσε ικανοποιημένος που ο πρωθυπουργός μελετά αλλαγές στο ΤΕΜΠΜΕ, «γιατί πρέπει να περάσουν κεφάλαια στην πραγματική οικονομία», ενώ παραδέχτηκε ότι και ο εμπορικός κόσμος από την πλευρά του πρέπει να προχωρήσει σε «ανακαίνιση, χωρίς όμως λουκέτα».

Δράσεις στήριξης της επιχειρηματικότητας

Στη δημιουργία μίας ηλεκτρονικής γεώβασης, δηλαδή μίας ηλεκτρονικής γεωγραφικής απεικόνισης της επιχειρηματικότητας στη χώρα μας, προχωρούν ΕΣΕΕ και ΣΕΒΕ.

«Έτσι, θα μπορούμε να γνωρίζουμε όλα τα χαρακτηριστικά και τη διάρθρωση του ελληνικού επιχειρείν, ώστε να μπορούμε να κατευθύνουμε τις επιχειρήσεις, αντί να βάζουν λουκέτο, να αλλάζουν αντικείμενο ή να αλλάζουν περιοχή», εξήγησε ο κ. Κορκίδης.

«Είμαι βέβαιος ότι δεν θα δούμε τον θάνατο του εμποράκου. Το ελληνικό επιχειρείν άντεξε μέχρι σήμερα, μετά από μία πολύ δύσκολη περίοδο, και είμαι αισιόδοξος ότι θα επιβιώσει. Ήρθαμε σήμερα να ακουμπήσουμε στη βορειοελλαδική επιχειρηματικότητα, που, όπως έδειξε και η έρευνα της ΕΣΕΕ, αντιστέκεται πιο σθεναρά στην κρίση», είπε.

Όπως ανακοινώθηκε κοινές δράσεις θα αναληφθούν και για την πάταξη του παραεμπορίου, ενώ αμφότεροι τόνισαν ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις πρέπει να αξιοποιήσουν την τεράστια δυναμική της ελληνικής ποντοπόρου ναυτιλίας, που, όπως είπαν, μπορεί να εξελιχθεί σε πλατφόρμα υποδοχής των ελληνικών προϊόντων

ΠΗΓΗ:voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου