Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Ελλάδα: Πρώτος δανεισμός με χαμηλότερο επιτόκιο

Το ποσό των 390 εκατ. ευρώ, με επιτόκιο 3,975%, άντλησε το Δημόσιο από τη σημερινή δημοπρασία εντόκων γραμματίων, διάρκειας 13 εβδομάδων.

Η απόδοση διαμορφώθηκε στο 3,975%, σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με τo 4,05% της προηγούμενης έκδοσης, στις 20 Ιουλίου. Υποβλήθηκαν συνολικές προσφορές ύψους 1,874 δισεκατομμυρίων ευρώ και η έκδοση, που έγινε για την κάλυψη των γραμματίων που έληγαν, υπερκαλύφθηκε κατά 6,25 φορές, έναντι υπερκάλυψης 3,85 στην προηγούμενη δημοπρασία.

"Το επιτόκιο έχει υποχωρήσει κάτω από το ψυχολογικό όριο του 4% και η κάλυψη είναι αρκετά υψηλή. Το ποσό όμως είναι μικρό και δεν μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα για την ζήτηση", είπε στο Reuters o Στέλιος Βυζαντινόπουλος, επικεφαλής διαπραγμάτευσης διαθεσίμων στην Marfin Bank.

Ο ΟΔΔΗΧ ανακοίνωσε ότι αποδέχτηκε συμπληρωματικές μη-ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 90 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ, Πέτρο Χριστοδούλου, οι ξένοι επενδυτές απορρόφησαν το μεγαλύτερο μέρος των εντόκων γραμματίων που δημοπρατήθηκαν.

"Ξένοι επενδυτές αγόρασαν περίπου το 72%", δήλωσε στο Reuters ο κ. Χριστοδούλου.

Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε μέσω των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς (Primary Dealers) και η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς μπορούν να υποβληθούν επιπλέον μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 30% επί του δημοπρατούμενου ποσού, έως την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010, στις 12μ.μ.

Σημειώνεται ότι δεν δόθηκε καμία προμήθεια.

πηγη:imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου