Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Και επίσημο το καρτέλ στο γάλα!Συγχωνεύονται ΜΕΒΓΑΛ και ΔΕΛΤΑ..

Οι αδίστακτες εταιρείες που μοσχοπουλούν το γάλα για τα παιδιά μας..Θα το εγκρίνει η Επιτροπή Ανταγωνισμού που το καταδίκασε;Η ώρα της αλήθειας για την αναξιόπιστη Αρχή και τους πολιτικούς.
Στό capital.gr* δημοσιεύτηκε το παρακάτω άρθρο σύμφωνα με το οποίο συγχωνεύονται τα μεγαλύτερα μέλη (leaders) του καρτέλ γάλακτος το οποίο αποκαλύφθηκε το 2006 επι θητείας Αδαμόπουλου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και επίσημα καταδικάστηκε αργότερα αφού συνδέθηκε άμεσα με την γνωστή υπόθεση των κουμπάρων η οποία δέν έχει τελεσιδικήσει στά Ελληνικά δικαστήρια.
Οι εταιρείες ΜΕΒΓΑΛ και ΔΕΛΤΑ επιχειρούν τώρα να νομιμοποιήσουν τη λειτουργία του καρτέλ στο γάλα δημιουργόντας ένα γιγαντιαίο μονοπώλιο, αφού η συγχώνευση την οποία θα επιχειρήσουν θα τους δώσει την ευκαιρία να συνεχίσουν ανενόχλητες πλέον το έργο της καταλήστευσης τόσο των καταναλωτών όσο και των παραγωγών γάλακτος.
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις οι δύο εταιρείες θα ισχυριστούν παραπλανητικά και εκβιαστικά πρός τις Αρχές ότι η συγχώνευσή τους είναι μονόδρομος, προκειμένου να παραμείνουν βιώσιμες δημιουργόντας ένα εκβιαστικό διήλημα :αφήστε μας να γίνουμε μονοπώλιο αλλοιώς θα κλείσουμε.
Η Αντιμονοπωλιακή Οργάνωση STOPCARTEL θα περιμένει τη διαδικασία επιχείρησης έγκρισης του deal από την τελευταία στον κατάλογο αξιοπιστίας διεθνώς ελληνική επιτροπή ανταγωνισμού, η οποία κάτω από το βάρος των συντριπτικών αποδεικτικών στοιχείων και των γεγονότων που είχαν προηγηθεί είχε αναγκαστεί τότε να εκδόσει απόφαση καταδίκης και προστίμων σε βάρος των παραπάνω εταιρειών για σύσταση και λειτουργία καρτέλ.
Το ερώτημα τόσο για τον συνταξιούχο δικαστικό Δημήτρη Κυριτσάκη και την παρέα η οποία έχει εγκατασταθεί στην οδό Πατησίων όσο και για τους πολιτικούς των οικονομικών υπουργείων είναι αν θα επιλέξουν να νομιμοποιήσουν με μία απόφαση έγκρισης της συγχώνευσης το καρτέλ η θα αναγκαστούν από τους πολίτες να πούν όχι στα κελεύσματα των μεγαλοβιομηχάνων και του τραπεζικού καρτέλ που ευλογεί το deal για να εισπράξει τις δεκάδες εκατομυρίων ευρώ δανείων της ΜΕΒΓΑΛ.
Η Αντιμονοπωλιακή Οργάνωση θα κάνει όλες τις αναγκαίες παρεμβάσεις προκειμένου να μην περάσει το σχέδιο νομιμοποίησης του καρτέλ του γάλακτος, το οποίο άν πραγματοποιηθεί θα έχει ολέθριες συνέπειες για τους πολίτες καταναλωτές οι οποίοι θα δούν το νόμιμο πλέον καρτέλ σαν επίσημο μονοπώλιο, να διαμορφώνει ανεξέλεγκτα τις τιμές της πρώτης διατροφικής ανάγκης των παιδιών τους,εφοδιάζοντας την αγορά με ένα προιόν του οποίου ακόμη και η διατροφική ασφάλεια με επίσημα κατατεθημένα στοιχεία στην Επιτροπή Ανταγωνισμου έχει αμφισβητηθεί.


*Εκλεισε η συμφωνία ΔΕΛΤΑ - ΜΕΒΓΑΛ


Μία από τις πιο πολυσυζητημένες επιχειρηματικές συμφωνίες των τελευταίων ετών στον κλάδο των τροφίμων φαίνεται ότι οδεύει προς αίσιο τέλος, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες οι διοικήσεις των ΔΕΛΤΑ και ΜΕΒΓΑΛ έχουν καταλήξει σε συμφωνία για τη συγχώνευση των δύο εταιρειών.

Εξάλλου, στέλεχος της MIG, το οποίο ζήτησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, μιλώντας στο Reuters δήλωσε πως "Η Vivartia αναμένεται να ανακοινώσει εντός της ημέρας την εξαγορά της ΜΕΒΓΑΛ από τη ΔΕΛΤΑ".

Το deal θα αποτελέσει μία τις μεγαλύτερες επιχειρηματικές συμφωνίες των τελευταίων ετών εντός των ελληνικών συνόρων, καθώς το νέο σχήμα θα αποτελεί πλέον τη μεγαλύτερη γαλακτοβιομηχανία της χώρας, με την προϋπόθεση ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα γνωμοδοτήσει υπέρ του deal.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι, έναντι τιμήματος που εκτιμάται κοντά στα 100 εκατ. ευρώ, η ΔΕΛΤΑ θα αποκτήσει τον έλεγχο των μετοχών της ΜΕΒΓΑΛ.

ΠΗΓΗ:stopcartel.info

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου