Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Reuters: Στο 43% η πιθανότητα αναδιάρθρωσης του χρέους της Ελλάδας

Η πιθανότητα η Ελλάδα να οδηγηθεί σε αναπροσαρμογή του χρέους της την επόμενη πενταετία αγγίζει το 43%, σύμφωνα με δημοσκόπηση του πρακτορείου Reuters, με τη συμμετοχή 60 οικονομολόγων. Το ποσοστό αυτό είναι αυξημένο κατά 10% σε σύγκριση με έρευνα που έγινε τον Μάιο. Σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες είπαν πως η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι πιθανή σε ποσοστό που ξεπερνά το 50%.

«Η αναδιάρθρωση του χρέους έχει νόημα για χώρες που έχουν πολύ υψηλό χρέος. Έτσι είναι πιθανό για την Ελλάδα αλλά όχι για τις άλλες τρεις χώρες (την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία) που αναφέρονται στη δημοσκόπηση», επισήμανε ο Λούκα Μετζόμο από τον ιταλικό τραπεζικό όμιλο Intesa Sanpaolo.

Περιορισμένες είναι και οι πιθανότητες αποχώρησης κάποιας χώρας-μέλους από την ευρωζώνη τα επόμενα πέντε χρόνια. Συγκεκριμένα, 54 οικονομολόγοι θεωρούν το ενδεχόμενο αυτό απίθανο ή πολύ απίθανο, ενώ μόλις έξι το χαρακτήρισαν ως πιθανό ή πολύ πιθανό.

Κατά τα άλλα, σύμφωνα με τους ειδικούς, τα συμπτώματα της κρίσης που αντιμετωπίζει η ευρωζώνη με το χρέος θα συνεχιστούν για άλλον ένα χρόνο και η μεγαλύτερη απειλή έρχεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την ανάκαμψή τους, που χαρακτηρίζεται πολύ ευάλωτη.
ΠΗΓΗ:tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου