Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

Νέα μέτρα λιτότητας στη Γαλλία

Αναθεωρείται προς τα κάτω ο προβλεπόμενος ρυθμός ανάπτυξης της γαλλικής οικονομίας για το 2011, από 2,5% στο 2%

undefined
Νέα δέσμη οικονομικών μέτρων για τη μείωση του δημοσίου ελλείμματος της χώρας εξήγγειλε σήμερα ο πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε ότι αναθεωρείται προς τα κάτω ο προβλεπόμενος ρυθμός ανάπτυξης της γαλλικής οικονομίας για το έτος 2011, από 2,5% στο 2%.

Έπειτα από σύσκεψη του Γάλλου προέδρου με οικονομικούς του συνεργάτες στη θερινή προεδρική κατοικία, στα παράλια της Μεσογείου, ανακοινώθηκε ειδικότερα ότι «θα καταργηθούν κοινωνικά επιδόματα, φοροαπαλλαγές, συνολικού ύψους 10 δισ. ευρώ» στη διάρκεια του φθινόπωρου, «κάτι που αφορά και τις επιχειρήσεις, αλλά και τα γαλλικά νοικοκυριά».

Η Γαλλία θα κλείσει το έτος με δημόσιο έλλειμμα 8% του ΑΕΠ της, ενώ ο στόχος για όλο το 2011 είναι η περαιτέρω μείωση στο 6%, ώστε το 2013 στο τέλος το έλλειμμα να είναι "σύννομο", 3% του ΑΕΠ. Σημειώνεται ότι η γαλλική οικονομία, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των ειδικών, αναπτύχθηκε το β΄ τρίμηνο με ρυθμό +0,6%.

Τα νέα μέτρα έρχονται να προστεθούν σε προηγούμενα που είχαν ανακοινωθεί και αφορούσαν στο «πάγωμα» της χρηματοδότησης των ελλειμμάτων στους δήμους και τις κοινότητες από την κεντρική κυβέρνηση, αλλά και γενικότερα τη μείωση, έως το 2013 σε ποσοστό 10%, όλων ανεξαιρέτως των κονδυλίων, που το κράτος διαθέτει για τη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης

ΠΗΓΗ:voria.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου