Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Κατέρρευσαν τα έσοδα και τον Αύγουστο!

Δραματική μείωση παρουσιάζουν τα έσοδα και τον Αύγουστο, με βάση στοιχεία που έχουν οι εφορίες 2-3 μέρες πριν λήξει ο μήνας. Η πτώση των εσόδων είναι μεγαλύτερη και από τον Ιούλιο, που ήταν ο χειρότερος μήνας!
Καταστροφική χαρακτηρίζεται η πτώση από τον ΦΠΑ, αλλά και από το ΕΤΑΚ και από την αύξηση της τιμής των καυσίμων, όπου τα έσοδα είναι πολύ κάτω, λόγω της μείωσης της κατανάλωσης!

Η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών έχει δείγμα της πορείας των εσόδων του Αυγούστου, αλλά είναι τόσο μεγάλη η πτώση, που δεν τολμά να το δώσει στη δημοσιότητα.

Η δραματική αυτή μείωση των εσόδων είναι άλλη μια καμπάνα της τραγικής οικονομικής κατάστασης της αγοράς, που καταρρέει και κανένας στην κυβέρνηση δεν ανησυχεί, που κανονικά θα έπρεπε να είχε τρομάξει...

Συμμετοχή σ' αυτή την πτώση των εσόδων, και μάλιστα σημαντική έχει και το γεγονός ότι δέκα μήνες τώρα παραμένουν ακέφαλες 80 εφορίες.

Παρότι έγινε η προκήρυξη για την πλήρωση των θέσεων διευθυντών, υποδιευθυντών και εποπτών, και οι ενδιαφερόμενοι υπέβαλαν αιτήσεις και τα δικαιολογητικά που ζητούνταν, τα Υπηρεσιακά Συμβούλια δεν έχουν συνεδριάσει ακόμη.

Και καμιά εξήγηση δεν δίνεται από τον υπουργό Οικονομικών, που έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα. Με δεδομένο μάλιστα ότι τα Υπηρεσιακά Συμβούλια ελέγχονται από στελέχη του ΠΑΣΟΚ και επομένως όποιον θέλει ο υπουργός θα περάσει...

Ξαφνικά τώρα, εν όψει της ανόδου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, υπήρξε μια κινητοποίηση για να τοποθετηθούν διευθυντές στις ΔΟΥ της συμπρωτεύουσας και της Κεντρικής Μακεδονίας συνολικά!

Αποτέλεσμα είναι οι εφορίες να ασχολούνται μόνο με τη ρουτίνα, από τη στιγμή που δεν υπάρχουν κατευθύνσεις για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών, και εκείνων των 32 δισ., που, όπως έλεγε προεκλογικά ο πρωθυπουργός, απ' αυτά θα αντληθούν τα λεφτά για τις παροχές που υποσχόταν.
ΠΗΓΗ:paron.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου