Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Σχέδιο μείωσης των εισφορών εξετάζουν τα Ταμεία

Το ενδεχόμενο μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών από το 2012 ως κίνητρο για τον περιορισμό της εισφοροδιαφυγής εξετάστηκε σε σημερινή σύσκεψη με τη συμμετοχή των διοικητών του ΙΚΑ, του ΟΑΕΕ, του ΟΓΑ και του ΟΠΑΔ. Οι επικεφαλής των μεγαλύτερων ασφαλιστικών ταμείων της χώρας εξέτασαν επίσης τη δυνατότητα ο κοινής δράσης για τον περιορισμό της φαρμακευτικής δαπάνης. Απαραίτητη προϋπόθεση για να προχωρήσει η μείωση των εισφορών από το 2012, είναι να επιτευχθούν οι εισπρακτικοί στόχοι που έχουν τεθεί με το πρόγραμμα είσπραξης των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία για τη ρύθμιση όσων οφείλουν στα ταμεία, λήγει στις 15 Οκτωβρίου.

"Πρέπει το επόμενο χρονικό διάστημα, σε συνεργασία με του επιχειρηματίες να δημιουργήσουμε έναν "ενάρετο κύκλο" συνεργασίας, στο θέμα των ασφαλιστικών εισφορών", τόνισε ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος, διοικητής του ΙΚΑ.

Στη συνάντηση συζητήθηκε επίσης η σύσταση κοινών ομάδων εργασίας με αντικείμενο τον καθορισμό ενιαίων δράσεων για την προώθηση της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και την περιστολή των δαπανών υγείας.

"Προσπαθούμε να περικόψουμε την κατάχρηση, χωρίς να περιορίσουμε τη χρήση", ανέφερε διοικητής του ΟΓΑ, Παναγιώτης Πέτρουλας προσθέτοντας ότι στο ταμείο του, οι φαρμακευτικές δαπάνες για τον Ιούνιο μειώθηκαν 24,5%, ενώ περιορίστηκαν κατά 38% οι συνταγογραφήσεις με μηδενική συμμετοχή. Στο πλαίσιο της μείωσης των δαπανών, στο τραπέζι των συζητήσεων τέθηκε το θέμα της σταδιακής επανεξέτασης του κανονισμού υγειονομικών παροχών του κάθε ταμείου, καθώς και η δημιουργία κοινοπραξίας των ταμείων για να αγοράζονται υγειονομικές υπηρεσίες και υλικά σε καλύτερες τιμές.

Επιπλέον συζητήθηκε η διενέργεια απογραφής των συνταξιούχων και η εφαρμογή ενιαίων κανόνων για την πληρωμή συντάξεων, από την 1η Ιανουαρίου 2011.



(Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου