Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Συμφέρουσες επενδύσεις εν καιρώ... κρίσης

Διαθέτετε κάποια χρήματα και δεν ξέρετε πώς να τα αξιοποιήσετε; Υπάρχουν συμφέρουσες αγορές ακινήτων, οι οποίες εν μέσω κρίσης μπορεί να αποδειχθούν περισσότερο δελεαστικές, καθώς δεν είναι λίγοι οι ιδιοκτήτες που βάζουν νερό στο κρασί τους αποτιμώντας την περιουσία τους σε χαμηλότερα ποσά.
Είτε πρόκειται για αγροτεμάχια είτε για αγορά κατοικίας ή καταστήματος, οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές μπορούν επενδύοντας τα χρήματά τους σήμερα να τα δουν στο μέλλον να αυξάνονται προσφέροντάς τους καλές αποδόσεις. Για παράδειγμα, αποκτώντας ένα μικρό διαμέρισμα αντί χαμηλού ποσού μπορούν να καρπώνονται ένα ενοίκιο το οποίο θα συμβάλλει στα μηνιαία εισοδήματά τους. Με χρηματιστηριακό είδος μοιάζει και η αγορά γης, η οποία μπορεί να αποκτήσει σημαντική υπεραξία ενώ παράλληλα, σύμφωνα με κύκλους της αγοράς, η εν λόγω επένδυση θεωρείται ως η δημοφιλέστερη εν καιρώ κρίσης.

Αγορά ακινήτων πλησίον του μετρό
Μπορεί η κατασκευή του μετρό να δημιουργεί μόνο εκνευρισμό ιδίως στους εμπόρους της Εγνατίας καθώς τους στερεί μεγάλη μερίδα του αγοραστικού τους κοινού, και παράλληλα να προκαλεί και κυκλοφοριακά προβλήματα, ωστόσο η σημερινή απόκτηση ακινήτου πλησίον των στάσεων του μετρό μπορεί μετά την αποπεράτωσή του να αποφέρει σημαντικές υπεραξίες. Τα ακίνητα, είτε πρόκειται για διαμερίσματα είτε για καταστήματα, αναμένεται να αποκτήσουν, σύμφωνα με εκπροσώπους της κτηματαγοράς, υπεραξία περί το 30% μόλις αρχίσει να λειτουργεί το μετρό. Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και με την κατασκευή του μετρό στην Αθήνα. Καλές περιπτώσεις, καθώς έχει πέσει η απαιτούμενη τιμή αγοράς, θεωρούνται η Εγνατία και η Δελφών, όπου σήμερα εκτελούνται έργα κατασκευής του μετρό.

Επενδύοντας σε μικρές κατοικίες
Η πλέον συμφέρουσα αγορά θεωρείται η απόκτηση γκαρσονιέρας ή στούντιο. Τα εν λόγω ακίνητα νοικιάζονται ευκολότερα, κυρίως σε φοιτητές και εργένηδες, εξασφαλίζοντας ένα καλό ενοίκιο στους ιδιοκτήτες τους. Όπως λένε κύκλοι της αγοράς, οι ιδιοκτήτες μικρών κατοικιών, για τις οποίες δεν χρειάστηκε να δαπανηθούν περισσότερα από 80.000 ευρώ για την απόκτησή τους, μπορούν να αποφέρουν ένα μηνιαίο επιπλέον εισόδημα 250 έως 400 ευρώ. Μικρές κατοικίες υπάρχουν κυρίως στο κέντρο της πόλης, ενώ η απόδοση που προσφέρουν είναι περί το 4,5%.

Αγοράζοντας γη
Η απόκτηση γης σε δήμους εγγύς της Θεσσαλονίκης είναι μία από τις πλέον συμφέρουσες επενδύσεις. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εντοπίσουν αγροτεμάχια σε καλές τιμές τόσο στην Επανομή, στο Σχολάρι, στα Βασιλικά, στο Πλαγιάρι, όσο και στο Ωραιόκαστρο, στην Πολίχνη και στον Εχέδωρο.
ΠΗΓΗ:makthes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου