Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Tους έριξαν στη μοιρασιά και κατήγγειλαν την κομπίνα στην οποία συμμετείχαν και οι ίδιοι


limaniΣάλο έχει προκαλέσει στην Πάτρα η αποκάλυψη, ότι τα «κληρονομικώ δικαιώματι» 30 μέλη του σωματείου φορτοεκφορτωτών λιμένος στην Πάτρα, επί χρόνια μοιραζόντουσαν δεκάδες χιλιάδες ευρώ με το κόλπο της παραποίησης των τιμολογίων που εξέδιδαν στους δικαιούχους.
Συγκεκριμένα τα τιμολόγια που εξέδιδαν στον πελάτη ήταν πενταπλά.
Στην πρώτη σελίδα που πηγαίνει στον πελάτη έγραφαν το πραγματικό ποσό με όλες τις κρατήσεις και τις εισφορές, τις οποίες και πλήρωνε ο πελάτης. Αυτό όμως φρόντιζαν να μην περνάει με το καρμπόν στα άλλα τέσσερα φύλλα που προορίζονταν ένα για το ΙΚΑ για το ΚΑΦ και για κάποια άλλη υπηρεσία. Πάνω από το δεύτερο φύλλο έβαζαν ένα διαφανές φύλλο και έγραφαν ένα ελάχιστο ποσό που περνούσε σε όλα τα αντίγραφα. Έτσι μοιραζόντουσαν μεταξύ τους την διαφορά.
Το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε, όταν κάποια μέλη του σωματείου που φέρει τον τίτλο «Η ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑ» ένοιωθαν ριγμένα στη μοιρασιά και κατήγγειλαν την κομπίνα. Έτσι μπήκε το ΣΔΟΕ που έκανε φύλλο και φτερό τα παραστατικά και από τις διασταυρώσεις αποκαλύφθηκε το εύρος της κομπίνας.
Η έρευνα έδειξε επίσης, ότι το ίδιο κόλπο εφάρμοζαν και στα τιμολόγια που έκοβαν στα φερυ μποτ και για τη «λεγόμενη διαφυγούσα εργασία», ένα προνόμιο που είχαν κατοχυρώσει χωρίς να παρέχουν εργασία. Επίσης σε πολλές περιπτώσεις τα έπαιρναν μαύρα χωρίς τιμολόγια. Λέγεται μάλιστα ότι η έρευνα δεν βρήκε τιμολόγια συγκεκριμένης εταιρίας η οποία έχει καθημερινή συναλλαγή με το σωματείο.
Σύμφωνα με πληροφορίες αυτό το κόλπο εφαρμόζεται σε όλα τα λιμάνια, στα οποία επίσης θα επεκταθεί η έρευνα.

http://www.kentri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου