Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Stress test::Τι λένε Credit Suisse,Citi,KBW,Oppenheimer

undefined
Διφορούμενα είναι τα σχόλια των αναλυτών για τα αποτελέσματα των «τεστ αντοχής» των ευρωπαϊκών τραπεζών που ανακοινώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής.

Credit Suisse

«Ελαφρώς θετικά» χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα των «τεστ αντοχής» των ευρωπαϊκών τραπεζών σε έκθεση της η ομάδα ανάλυσης της Credit Suisse.

«Πλην του ενδεχομένου στάσης πληρωμών εκτός της Ελλάδος, τα τεστ στις τράπεζες δεν ήταν και τόσο σημαντικά», αναφέρει η ομάδα ανάλυσης μετοχών υπό τον Andrew Garthwaite. «Οι πιέσεις στην Ευρώπη έχουν περιοριστεί αρκετά τις τελευταίες τρεις εβδομάδες».

Citigroup

Οι αγορές είναι αυτές που θα κρίνουν τις ευρωπαϊκές τράπεζες χρησιμοποιώντας πιο σκληρά σενάρια αντοχής απ’ ότι οι Αρχές, σύμφωνα με τη Citigroup.

«Η χρηματοδότηση, οι μετοχές και οι αγορές ομολόγων θα επηρεαστούν απ’ τα νούμερα των τραπεζών με βάση ρεαλιστικά για την αγορά σενάρια», γράφει η ομάδα ανάλυσης της Citi υπό τον Stefan Nedialkov. «Αυτά τα τεστ μπορεί να είναι πιο δύσκολα απ’ αυτά της CEBS και θα συμπεριλαμβάνουν ένα σοκ στο τραπεζικό χαρτοφυλάκιο», γράφει η έκθεση.

Σημειώνεται ότι τα «τεστ αντοχής» που διεξήχθησαν δεν εξετάζουν τον αντίκτυπο που μπορεί να έχουν οι τράπεζες από ενδεχόμενη στάση πληρωμών κράτους.

KBW

Κάποιες ευρωπαϊκές τράπεζες θα εξακολουθήσουν να δέχονται πιέσεις να αντλήσουν κεφάλαια, εκτιμά η Keefe, Bruyette & Woods.

«Κάποιες τράπεζες που είναι στο όριο, περιμένουμε να δεχθούν πιέσεις απ’ την αγορά για να βελτιώσουν τα κεφαλαιακά τους επίπεδα», γράφει η ομάδα ανάλυσης της τράπεζας.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι τα ευρωπαϊκά «τεστ αντοχής» πιθανόν να μην βοηθήσουν στο ξεπάγωμα των χρηματαγορών και στην αποκατάσταση των συναλλαγών ομολόγων.

Oppenheimer

Σύμφωνα με τον επικεφαλής στρατηγικών επενδύσεων της Oppenheimer Investment Asia, Steve Bernstein τα τεστ δεν ήταν αρκετά αυστηρά και οι Αρχές θα έπρεπε να τα επεκτείνουν και σε μικρότερα τραπεζικά ιδρύματα.

«Τα τεστ δεν είναι αρκετά αυστηρά. Καθώς ο καιρός περνάει, θα υπάρξουν και άλλες τράπεζες που θα χρειαστεί να αντλήσουν περισσότερα κεφάλαια», είπε σε συνέντευξη του στο Bloomberg απ’ το Χονγκ Κονγκ. «Το γεγονός ότι εξέτασαν μόνο ένα μέρος του χαρτοφυλακίου (των τραπεζών) δεν είναι αρκετό. Τα τεστ έπρεπε να εξετάσουν συνολικά το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο των τραπεζών», πρόσθεσε.
ΠΗΓΗ:isotimia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου