Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Προώθηση της Ελληνικής κομπόστας στη Ρώσικη αγορά

Προώθηση της Ελληνικής κομπόστας  στη Ρώσικη αγορά

Με πενήντα και πλέον παράγοντες της ρωσικής αγοράς, όπως εισαγωγείς, διευθυντές σούπερ μάρκετ, χονδρέμπορους και δημοσιογράφους εντύπων του χώρου συναντήθηκαν οι εκπρόσωποι της Κοινοπραξίας Προώθησης Ελληνικής Κομπόστας (ΚΟΠΕΚ), σε μια επιτυχημένη εκδήλωση προώθησης του προϊόντος στην Αγία Πετρούπολη την περασμένη Παρασκευή, στο πλαίσιο υλοποίησης τριετούς κοινοτικού προγράμματος.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Εμπορικός Ακόλουθος της Ελλάδας στη Ρωσία κ. Ι. Μάρκου, ενώ στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ελληνικής κομπόστας την ασφάλεια, την ποιότητα και την υγιεινή, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΚΟΠΕΚ και πρόεδρος της ΕΚΕ κ. Κώστας Αποστόλου.
Ο γεν. Γραμματέας της Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδος κ. Χρήστος Γιαννακάκης, αναφέρθηκε στην πιστοποίηση των ελληνικών προϊόντων, καθώς επίσης για τον έλεγχο και τα συστήματα ελέγχου της φυτουγιειονομικής προστασίας που εφαρμόζουν οι ελληνικές επιχειρήσεις.

Και ο γεν. Δντής της εταιρίας “Οικονομοτεχνική ΕΠΕ” εκτελεστικός οργανισμός του εν λόγο έργου, κ. Παντελής Σκαρλάτος, ο οποίος τόνισε της ενέργειες που έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια για την εισαγωγή της ελληνικής κομπόστας στη Ρώσικη αγορά καθώς και τις ενέργειες ενημέρωσης των καταναλωτών για την ελληνική κομπόστα.
Από Ρωσικής πλευράς ομιλητές ήταν ο Αντιπρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Αγίας Πετρούπολης κ. Riskov ο οποίος αναφέρθηκε στην υποχρεωτική πιστοποίηση των εισαγόμενων προϊόντων καθώς και για την απλοποίηση των τελωνειακών διαδικασιών.

Επίσης ο Ιατρός – Διατροφολόγος κ. Sergeiyevitc επισήμανε την ανάγκη κατανάλωσης πιστοποιημένων τροφίμων για την σωστή διατροφή και την διατροφική ισορροπία.
Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ανεύρεση νέων εισαγωγέων και διανομέων στη περιοχή της Αγίας Πετρούπολης, καθώς επίσης και η ενημέρωση των παρευρισκομένων για την ποιότητα της ελληνικής κομπόστας.

Σχετικά με το θέμα της πιστοποίησης και ασφάλειας των τροφίμων η ελληνική αντιπροσωπεία επεσήμανε πως τα ελληνικά κονσερβοποιημένα ροδάκινα πληρούν όλες τις προδιαγραφές που έχει θέσει η Ρωσική Ομοσπονδία, για αυτό και απορροφούνται ετησίως σημαντικές ποσότητες κομπόστας (και η Ελλάδα κατέχει την 5η θέση σε σύνολο 50 χωρών εξαγωγής).
Άλλωστε, όπως επισημαίνεται από την αρμόδια υπηρεσία του Ρωσικού Υπουργείου Γεωργίας, η Ελλάδα δεν συμπεριλαμβάνεται στα κράτη που δημιουργούν προβλήματα παραβιάσεων στα όρια φυτοϋγειονομικής προστασίας.

ΠΗΓΗ:laosver.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου