Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Θρίαμβος Κόκκαλη στον ΟΠΑΠ


Ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ η συνεδρίαση του ΔΣ του ΟΠΑΠ που είχε σαν θέμα τη επέκταση της συμφωνίας μεταξύ του οργανισμού και της Intralot.

Σύμφωνα με πληροφορίες του euro2day στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΟΠΑΠ αποφασίσθηκε να δοθεί στην Intralot παράταση 1 + 1 έτος και να προκηρυχθεί ταυτόχρονα διεθνής διαγωνισμός για την μηχανογράφηση του ΟΠΑΠ.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες η Intralot πέτυχε να κατοχυρώσει υψηλού τιμήματος συμβόλαια «συντήρησης» όπου με προσθήκες ποσοστιαίας απόδοσης επί του τζίρου φέρει το τελικό τίμημα που θα εισπραχθεί από την εταιρία του κ. Κόκκαλη σε υψηλότερα επίπεδα από το αρχικό προ τριετίας συμβόλαιο.

Να σημειωθεί ότι η παρούσα διοίκηση του ΟΠΑΠ δεν είχε άλλες επιλογές για λύσεις παρά να επεκτείνει το υπάρχον συμβόλαιο στην Intralot το οποίο έληγε στις 31/7 /2010. Tο συμβόλαιο αυτό είχε δοθεί επί κυβερνήσεως ΝΔ, επί υπουργίας Αλογοσκούφη και επί διοικήσεως Κωστάκου- Νειάδα με προνομιακές διαδικασίες, άνευ διαγωνισμού, στην Intralot.

Η παρούσα διοίκηση έχει δεσμευθεί ότι θα προκηρύξει διαγωνισμό το συντομότερο δυνατόν. Λεπτομέρειες της προσφοράς της Intralot που έγινε αποδεκτή από τον ΟΠΑΠ αναμένεται να δουν το φως της δημοσιότητας άμεσα και αναμένεται επίσης η ανάρτηση της συγκεκριμένης συμφωνίας στο διαδίκτυο στο πλαίσιο της πρωθυπουργικής δέσμευσης του “open government”.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η συμφωνία ΟΠΑΠ- Intralot αποτελεί θρίαμβο για την εταιρία του κ. Κόκκαλη και αποτυχία ως πρώτο τεστ διαπλοκής της κυβέρνηση του ΓΑΠ.

Αξίζει να αναφερθεί ότι σύμφωνα με το Reuters, η Intralot με την επέκταση της εν λόγω συμφωνίας με τον ΟΠΑΠ αναμένεται λάβει 57 εκατ. ευρώ έναντι 78 εκατ. ευρώ που προβλεπόταν στην σύμβαση που λήγει στις 31/7.

Σημειώνεται ότι στο νούμερο αυτό του Reuters δεν περιλαμβάνoνται επιμέρους έσοδα που προβλέπονται από τη συμφωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου