Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Ρεκόρ εσόδων από την Apple


Η Apple για το τρίτο τρίμηνο του 2010 κατέγραψε έσοδα 15,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων και καθαρό τριμηνιαίο κέρδος 3,25 δισεκατομμύριων δολαρίων, ή 3,51 δολάρια ανά μετοχή, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της iSquare, που αποτελεί επίσημο διανομέα των προϊόντων Αpple σε Ελλάδα και Κύπρο.


Τα αντίστοιχα αποτελέσματα του περσινού τρίτου τριμήνου ήταν έσοδα 9,73 δισεκατομμυρίων δολαρίων και καθαρό κέρδος τριμήνου 1,83 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ή 2,01 δολάρια ανά μετοχή. Το μικτό περιθώριο κέρδους ήταν 39,1% υψηλότερο, σε σχέση με το 40,9% του αντίστοιχου περσινού τριμήνου. Οι διεθνείς πωλήσεις αποτέλεσαν το 52% των εσόδων του τριμήνου.

Η Apple πούλησε 3,47 εκατομμύρια υπολογιστές Macintosh κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου, παρουσιάζοντας άνοδο 33% σε τεμάχια, σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Επίσης, πούλησε 8,4 εκατομμύρια iPhone, σημειώνοντας άνοδο 61% σε τεμάχια σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους και 9,41 εκατομμύρια iPod, το οποίο αντιπροσωπεύει 8% πτώση σε τεμάχια σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο.

Η εταιρεία, κατά τη διάρκεια αυτού του τριμήνου, λανσάρισε το iPad στην αγορά, με συνολικές πωλήσεις 3,27 εκατομμυρίων δολαρίων.

ΠΗΓΗ:kerdos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου