Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Επέστρεψε 77 εκατ ευρώ στους δικαιούχους προϊόντων Lehman Brothers η Citibank Ελλάδος

Η διαδικασία επιστροφής των κεφαλαίων σε ποσοστό 70% από τα προϊόντα Lehman Brothers στους πελάτης της ολοκληρώνεται από την Citibank Ελλάδος.

Με βάση τις διαδικασίες οι πελάτες προϊόντων Lehman brothers που τα αγόρασαν μέσω Citibank είχαν την δυνατότητα να πάρουν πίσω το 70% του αρχικού επενδεδυμένου κεφαλαίου. Έως τις 30 Ιουνίου υπέβαλλαν αιτήσεις στην Citibank.
Η τράπεζα ζητούσε από όλους τους δικαιούχους να υπογράψουν ότι αφενός παραιτούνται οποιουδήποτε δικαιώματος τους δηλαδή δεν θα διεκδικήσουν το άλλο 30% αφετέρου θα υπέγραφαν ότι δεν ευθύνονται τα στελέχη της Citibank για ότι συνέβη.
Παράλληλα τα ομόλογα της Lehman που κατέχουν οι δικαιούχοι υπέγραψαν νέα σύμβαση με εταιρία στο Λονδίνο της Citigroup ότι παραχωρούν τους τίτλους.
Προφανώς η Citigroup θα διεκδικήσει χρήματα από την Lehman Brothers.
Η συνολική έκθεση ήταν 110 εκατ ευρώ άρα θα επιστραφούν 77 εκατ ευρώ. Αν ένας επενδυτής είχε αποκτήσει μέσω της Citibank Ελλάδος προϊόν Lehman και είχε επενδύσει 100.000 ευρώ θα λάβει πίσω 70.000 ευρώ και δεν θα έχει εν συνεχεία καμία άλλη απαίτηση.
Η διαδικασία βαίνει προς το τέλος της η συντριπτική πλειοψηφία των κεφαλαίων έχουν επιστραφεί και η Citibank ως στρατηγική ήταν συνεπής με τις εξαγγελίες της.
Στην διοίκηση Βασιλειάδη, πρέπει να αποδοθεί το γεγονός ότι έλαβε μια πρωτοβουλία και άμεσα την έφερε σε πέρας ικανοποιώντας ένα αίτημα και ανταποκρινόμενη στους τραπεζικούς κανόνες απέδειξε ότι διαχειρίστηκε ορθά μια τόσο περίπλοκη διαδικασία…

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου