Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Καθίζηση έως 50% στα εμπορικά καταστήματα της Θεσσαλονίκης








ΠΑΡΑ το γεγονός ότι ο εμπορικός κόσμος της Bόρειας Eλλάδας έχει προχωρήσει σε εκπτώσεις που φτάνουν το 70%, διαπιστώνεται μια σημαντική πτώση της αγοραστικής κίνησης, που σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνει το 50%.
Ειδικότερα, στην αγορά της Θεσσαλονίκης οι τιμές των προϊόντων είναι μειωμένες κατά μέσο όρο έως και 50%, χωρίς ωστόσο να προσελκύουν τους καταναλωτές. Η κίνηση στα καταστήματα ήταν ικανοποιητική τις δύο πρώτες ημέρες, όχι όμως και ο τζίρος, καθώς κόσμος συνεχίζει να είναι επιφυλακτικός και δεν αγοράζει πριν κάνει την ανάλογη έρευνα αγοράς.

Πτώση μέχρι και 40% σε σχέση με πέρυσι σημειώνει η αγορά της Δράμας, όπου οι τιμές των προϊόντων είναι μειωμένες κατά μέσο όρο 40%. Υποτονική χαρακτηρίζεται η κίνηση και στην Ξάνθη, όπου ο επιχειρηματικός κόσμος κάνει λόγο για πτώση της αγοραστικής κίνησης έως και 50% σε σχέση με πέρυσι.

Μειωμένη κατά 30% είναι η κίνηση και στη Βέροια, με τους καταστηματάρχες να ρίχνουν τις τιμές μέχρι και 50%, προσπαθώντας να αναστρέψουν την αρνητική εικόνα της αγοράς ενώ όπως εκτιμά ο εμπορικός κόσμος οι φετινές εκπτώσεις δεν θα έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα λόγω των προσφορών που υπήρχαν το προηγούμενο διάστημα. Με πτώση των τιμών έως και 50% προσπαθούν να προσελκύσουν τους καταναλωτές οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων στο Κιλκίς, ωστόσο η κίνηση σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο είναι τραγική, όπως λέει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος. Αντίθετα θετικά είναι τα στοιχεία στην αγορά της Καβάλας, καθώς η κίνηση είναι ικανοποιητική, λόγω και της αυξημένης τουριστικής προσέλευσης.
ΠΗΓΗ:express.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου